fbpx ТЕНДЕНЦИИ САЛОНЕН НЕЙЛ ДИЗАЙН 2015-2016 | Arena of Beauty
Skip to content Skip to navigation

ТЕНДЕНЦИИ САЛОНЕН НЕЙЛ ДИЗАЙН 2015-2016

Arena of Beauty обяви ТОП нейл дизайнерите 2015-2016

Най-известната картина на Салвадор Дали „Течащ часовник“ бе изработена за 60 минути върху ноктите на жив модел.

По повод 10 години от провеждането на първия конкурс по нейл изграждане и нейл дизайн в България, Арена на красотата организира международна онлайн работна дискусия ТЕНДЕНЦИИ САЛОНЕН НЕЙЛ ДИЗАЙН 2015-2016, която беше проведена на 2-ри октомври в рамките на изложение Arena Professional 2015. В нея взеха участие чрез видео-конферентна връзка 22–ма нейл специалисти от 7 български града и 10 от чужбина, които си дадоха шанс за онлайн опознаване, обмяна на опит и превърнаха деня в свой празник. От поканените общо 11 държави в това часово време успяха да се включат с 45 минутна връзка три международно признати имена в нейл бизнеса. Такава онлайн дискусия се прави за първи път в този бранш и спомогна за пореден път да видим, че нашите нейл специалисти са на много високо ниво и заслужават титлата ТОП нейл дизайнери 2015-2016.

Arena of Beauty благодари още веднъж за професионализма и активното участие в представянето на България в този своеобразен форум на всички участници:

*      Мария Живкова-Капарова, салон за красота NailArtMania- Пловдив

*      Елена Василева, салон Стар Нейлз Пловдив - Пловдив

*      Мая Василева-Колова, салон за красота "Танита" (Maia's Nail Art) - Пловдив

*      Деница Данаилова, студио за красота Dresscode – Русе

*      Мария Ангелова, Луксозно студио за красота и козметика "Естела Маре" - Велико Търново

*      Инна Динева, Студио за красота "TWINS'S" - Стара Загора

*      Биляна Георгиева, салон за красота Innovative - Стара Загора

*      Лина Валериева, Nail studio Lina - Перник

*      Моника Генадиева, Nail studio Lina – Перник

*      Десислава Славчева Ставрева, студио за красота Деси (DESI - BEAUTY STUDIO) – Брезник

София:

*      Диляна Димитрова, студио за красота НЕЛИТА (Beauty Studio Nelita)

*      Катя Райкова, салон за красота Мания (STUDIO MANIA)

*      Любка Бакалова, студио за красота НЕЛИТА (Beauty Studio Nelita)

*      Нели Михайлова, студио за красота НЕЛИТА (Beauty Studio Nelita)

*      Диляна Димитрова, студио за красота НЕЛИТА (Beauty Studio Nelita)

*      Анна Марченко – Малиновская, салон за красота MB Studio

*      Надежда Янкова, Salon Nataly

*      Кетрин Неделина, салон за красота Мацките (Nail art by Kety)

*      Силвия Тотева, салон за красота MS Beauty - Unlock your creativity

*      Силвия Димитрова, студио за красота Incanto Dream

*      Изабела Димитрова, студио за красота Incanto Dream

*      Десислава Цакманова, Салон за красота "Fany"

 

Световните тенденциите в салонния нейл дизайн:

Талантливите ни маникюристи се срещнаха онлайн с топ нейл дизайнери от водещи в света нейл школи и техните екипи: Селин Лам от Малайзия (школа NAIL HEAVEN), Анна Ларионова от Русия (собственик и управител на школа АНИТА и нейл студио в Москва) и Елена Веретенко  от Украйна  (собственик и управител на школа ВЕЛЕНА). Всички участници показаха последните тенденции в нейл дизайна и специфики за съответните региони, представиха както световните, така и свои авторски техниките за работа в салонния маникюр.

Нашите момичета направиха различни дизайни с актуални техники, които са на гребена на модната вълна и се търсят от клиентите на салоните в България. Всяка от тях изработи повече от 2 дизайна върху живи модели, които са достойни и за най-претенциозните клиенти. Из между всичките над  50 дизайна особено се открои работата на Биляна Георгиева от Стара Загора,коятоза 60 минути създаде върху  ноктите на едната ръка най-известната картина на Салвадор Дали „Течащ часовник“.

Всички участници работят активно в нейл индустрията и споделиха от личен опит, че българската жена все повече предпочита по-дълги нокти с интересни форми и прецизни дизайни, поради което предлагат в салоните си голямо разнообразие от дизайни като флористика с различни техники, графика, хром и всякакви вариации на овалната форма-от класически до готически овали. С повече от 2 дизайна се представи всяка от дамите

Селин Лам от Малайзия с огромна радост представи целият си екип и сподели, че тренда за млади хора на изток е 3D дизайн в стил Hello Kitty, като подчерта, че бизнес ориентираните дами имат предпочитания както към флористика, така и към неонови цветове, пастелни розови цветове, седеф, овална форма, а при мъжки маникюр се е наложила черно-бялата графика.

Анна Ларионова от Москва беше категорична: „Традицията на голямата столица повелява френски маникюр или червен лак. Клиентите търсят едновременно красота, практичност и трайност, затова понякога пренебрегват модата.” Креативният преподавателски екип на Ларионова е създал техника за хром изграждане (популярния хром в перманентна версия), която отговаря на изискванията и на най-претенциозните клиентки. Флористиката с плоска четка също е на мода в Руската столица.

Според Елена Веретенко безспорен тренд за Украйна е флористиката, орнаментите по ноктите и дантелата. Разбира се, овални нокти. Тя демонстрира бързи техники за дизайн – слайдер-дизайн, ефект на змийска кожа и омбре. Елена беше изключително доволна, че вижда свои ученици в залата на ArenaProfessional, по поводНейл тенденции 2015.