Skip to content Skip to navigation

Как светлината ни прави красиви?

Как светлината ни прави красиви?

Arena of Beauty е едно от първите специализирани B2B изложения за професионалисти, на което ще представим най-новото приложение на светлината Bioptron – антиейджинг терапии.

Посетителите на щанда ще могат от първо лице да се запознаят с възможностите на светлината за неинвазивно, безболезнено и напълно безопасно антиейджинг въздействие с доказан ефект, както и да направят безплатна релаксираща Bioptron антиейджинг терапия.

Проведени изследвания показват, че светлинната терапия BIOPTRON оказва положителен, стимулиращ ефект върху специфични клетки на кожата, известни като фибробласти, които отговарят за синтеза на колаген и еластин. Намаляването на синтеза на тези два протеина в човешката кожа, вследствие на възрастовите изменения и въздействието на слънчевите лъчи, води до образуването на фини линии и бръчки. Безопасното и неинвазивно ежедневно третиране само за 10 минути със светлинната терапия BIOPTRON, предотвратява появата на подобни нежелани изменения, без никакви странични ефекти. Ето защо, не е изненадващ фактът, че BIOPTRON получи първа награда в категорията „Най-добър уред, излъчващ енергия“, на 2-рия Европейски конгрес по естетична и антиейджинг медицина AMEC 2014 , проведен в Париж.

 

Bioptron е предназначен е да лекува и да подмладява увредена и старееща кожа

BIOPTRON е глобалният лидер в светлинната терапия с над 2,8 млн. удовлетворени потребители по целия свят. Уникалната му патентована, медицинска технология се базира на въздействието на видимата и инфрачервената, високополяризирана светлина.

Технологията на BIOPTRON позволява оптимално проникване на светлината до различни слоеве на кожата, като осигурява максимална биостимулация на клетките и ускорено лечение на увредените тъкани.

Светлината Bioptron е:

Полихроматична – дължина на светлинните вълни от 480-3400 nm - BIOPTRON не излъчва УВ – лъчи, които могат да бъдат вредни за клетките.

Поляризирана – (до 95 %) подобрява проникването на светлина за ефективно достигане на увредените тъкани.

Некохерентна – осигурява безопасен, неинвазивен и ефективен лечебен процес.

Нискоенергийна – позволява постоянна и устойчива доза (2.4 J/cм2 за минута) светлина, която ефективно стимулира лечебния процес без странични ефекти.

Светлинният спектър, осигуряван от светлинната терапия BIOPTRON, ускорява множество благотворни процеси в кожата:

• Увеличава микроциркулацията – светлината с дължина на светлинната вълна 590 nm и 840 nm стимулира образуването на нови кръвоносни съдове, а тази с дължина на светлинната вълна 900 nm подпомага разширяването на кръвоносните съдове (вазодилатация), което от своя страна може да подобри интензивността на кръвния поток в кожата.

• Увеличава активността на клетките – светлината с дължина на светлинната вълна 633/640 nm подобрява синтеза на аденозин трифосфат (АТР – енергиен трансфер на молекули в клетките); увеличената активност на клетките съдейства на процеса на възстановяване и регенерация на кожата като намалява образуването на фини линии.

• Увеличава хидратацията на кожата – светлината с дължина на светлинната вълна 590 nm помага на кожата да задържи наличното си водно съдържание и поддържа нейната еластичност.

• Ускорява синтеза на колаген и еластин – светлината с дължина на светлинната вълна 660 nm стимулира дейността на фибробластите, с цел увеличаване синтеза на колаген, който от своя страна спомага за стягане контура на кожата и подобряване на плътността й, както и за ограничаване на признаците ѝ на стареене.

• Ускорява възстановяването на тъканите – светлината с дължина на светлинната вълна 830 nm стимулира дейността на мастоцитите, с цел освобождаването от тях на протеини, които впоследствие участват при процеса на възстановяване на тъканите.

• Подсилва имунната система – светлинни вълни с дължини, които са по-големи от 400 nm, проникват в епидермалните и дермалните слоеве на кожата, взаимодействат с лимфоцитите и в резултат подпомагат дейността на защитната система и възстановителните процеси на кожата.

• Регенерира и стяга кожата за постигането на видимо по-младежкия ѝ вид – светлинни вълни с дължина 525 nm се насочват към меланозомите (части от клетките, които съдържат меланин) и ги елиминират. Този процес спомага да се възстанови и изравни тенът на кожата.